Een greep uit

mijn werk

Bevalling

Bram en Kees

Mijn werk wordt niet geƫxposeerd en is ook niet te koop.

Ik maak uitsluitend werk om mijn huisje te verfraaien. Heeft u de behoefte het eens in levende lijve te zien dan kunt u contact met mij opnemen edward.butter@gmail.com of 0637464770 om een afspraak te maken. Onder het genot van een bakje koffie kunnen we dan over mijn werk of kunst in het algemeen babbelen.

ColorBird

Evolution

Spelen

Romantiek

't Sproeteldier

Mijn eerste kusje

Hyperbolische paralleloide

Wat is kunst?

Als ik naar werk in de galerie's kijk en ze vergelijk met werk in de bak bij de kringloop dan is er vaak weinig verschil. Sterker nog: het werk in de kringloop is soms beter.

We hebben elkaar de kop zo gek gemaakt dat we het erover eens zijn dat we samen met Frankrijk Maerten Soolmans en Oopjen Coppit voor 160 miljoen gekocht hebben. Twee werken die ik nog niet voor niets aan de muur wil hebben en velen met mij. Dat mensen hun eigen geld erin willen stoppen vind ik prima maar dat mijn regering met mijn belastinggeld dergelijke werken koopt maakt me kwaad.

Kunst moet uniek zijn, ontsproten aan de menselijk creatieve fantasie. Althans voor mij. Met deze stellingen kunnen Rembrandt, van Gogh en aanverwanten de prullenbak in. Jeroen Bosch, Dali en aanverwanten stijgen plots in de top 100.

Vreemd we waarderen een schilderij als het de werkelijkheid zo dicht mogelijk benadert. Ik zou zeggen: maak een foto! Die waardering komt uit een ver verleden nog voor er fototoestellen bestonden. Volgens mij zijn er twee soorten kunst. De eerste is beleggingsmateriaal waarvan we de waarde tussen onze oren terug vinden en de tweede is kunst met een grote K :)