KUNST APELDOORN

ZWERFSPIN

Welkom

Kunstenaars vertellen leugens om de waarheid te laten zien omdat de waarheid zichzelf ontkent of weg kruipt als hij met zichzelf geconfronteerd wordt.

Men stelt de vraag wat kunst is. Het is een/de foute vraag. Daarom is er ook geen antwoord op evenals op de vraag of God bestaat.

"wat doet kunst?" moet de vraag zijn evenals "wat doet God?".

Een muur, een ruimte, zonder kunst is zielloos. Het is een muur. Het is een ruimte. Het is hooguit functioneel maar doet ons niets.

Een deel van de ziel wordt door mij gecreëerd en op deze site getoond. Ik wens u veel plezier en natuurlijk is het (vanaf 7 februari 2020) te koop. Ook kunstenaars moeten eten.

Meer van mijn werk vindt u op edwardbutter.nl

Lady in red

Ik mag graag werken met - en op basis van - de hyperbolische parallelloide. Dit is een vlak wat hol en bol tegelijk loopt. Daar doorheen laat ik zuilen lopen en plaats ik figuren. De rook is geinspireerd door de Bleu men group en hun waarschuwing aan de aarde. Zelf voel ik me nauw betrokken bij het milieu en niet in de laatste plaats vanwege mijn kinderen en kleinkinderen die ik een even mooi leven gun als ik tot hiertoe gehad heb.

De lucht om het af te maken omdat we toch allemaal vaak in dromen leven waar we ons geen onderdeel meer van onze omgeving voelen. We stijgen er ver bovenuit en bereiken hoogtes die voor anderen onbereikbaar zijn.

 • afmetingen werk: A3 (420 x 29,7)
 • afmetingen lijst: 500 x 400
 • print op 300 gram gelaagd papier
 • er worden maximaal tien van deze werken verkocht
 • prijs: 450,00 incl. lijst en b.t.w.


Lady in red

Eddy geïnspireerd door Mondriaan en Escher.

Experiment

Mondriaan en Escher zijn naast Dahli en Jheronimus Bosch altijd mijn lievelingen geweest. Het werk hier heeft wat van beiden en natuurlijk van mij.

Ik schilder, maak werken op de computer, fotografeer en schrijf korte verhalen. Zoals ik al zei we gaan er niet over praten wat kunst is maar wat kunst doet. Het "experiment" hier is ontworpen op de computer met libreCad en PaintShopPro. Het heeft de kleuren en de lijnen van Mondriaan, de hyperbolische parallelloide van Escher en de zuilen van mij. Het werk wordt geplaatst in een lijst met passe partout.

 • afmetingen werk: A3 (420 x 29,7)
 • afmetingen lijst: 500 x 400
 • print op 300 gram gelaagd papier
 • er worden maximaal tien van deze werken verkocht
 • prijs: 450,00 incl. lijst en b.t.w.

Vervuiling

De vervuiling is in de verte en ziet er niet half zo erg uit als men beweert. We leven in utopia en dat zal altijd zo blijven. Zolang de vogels vliegen is er voedsel toch?

De rook zit hoog in de lucht en de stikstof, de co2 en de pfas zien we niet. Ach we weten het wel maar de regering gaat ons redden toch? En God zal het toch niet zover laten komen toch?

Nee we kunnen rustig doorrijden in onze mooie auto's, doorvaren met onze boten en doorvliegen naar verre vakanties. Na ons de zondvloed.

Zelf sta ik daar iets anders in want ik heb kinderen en kleinkinderen.

 • afmetingen werk: A3 (420 x 29,7)
 • afmetingen lijst: 500 x 400
 • print op 300 gram gelaagd papier
 • er worden maximaal tien van deze werken verkocht
 • prijs: 450,00 incl. lijst en b.t.w.

Vervuiling

De Zwerfspin

Een site met voornamelijk foto's. Kunst foto's en foto's over kunst in Apeldoorn en in de toekomst andere steden. De site is nog in ontwikkeling. Voornamelijk om u alvast toegang tot de routes te geven is hij online gebracht. Kom in de toekomst nog eens terug om verder te kijken. Ook zullen er dan meer routes zijn.

Alle foto's zijn door mij genomen en op alle foto's rust mijn beeldrecht (copyright(c)). U mag foto's - indien niet commercieel - zonder mijn toestemming gebruiken indien u mijn naam - Edward Butter - bij de foto's vermeldt.

Openbare kunst Apeldoorn

In mei 2019 heb ik vrijwel alle openbare kunstwerken gefotografeerd. De werken die ik het mooist vind of die mij het meest aanspreken heb ik onder het menu "Openbare Kunst Apeldoorn" ondergebracht. Hier vindt u ook verschillende ateliers in Apeldoorn die u kunt bezoeken.

Disclaimer

Er kunnen geen rechten worden ontleent of claims ingediend betreffende de informatie op deze website. Soms is een plaats niet helemaal juist gedefinieerd of is een kunstwerk verwijderd/verplaatst/gestolen. De routes heb ik gemaakt met een app in mijn scootmobiel. Bij enkele fietsroutes moet u soms een klein stukje lopen omdat u daar niet fietsen mag waar ik met de scootmobiel wel mag komen. U bent zelf verantwoordelijk voor het volgen van de verkeersregels en de eventuele gevolgen van het niet op de juiste manier volgen van deze regels.

Contact

Mailto:zwerfspin@gmail.com

Delen op Facebook